Projecten

Serenity Farms

Serenity Farms is een kassysteem voor winstgevende voedselproductie in droge gebieden. Except ontwikkelde een flexibel en schaalbaar concept van 30 ha voor gebruik in het Midden Oosten. Goed voor de productie van de jaarlijkse behoefte van zo'n 60.000 mensen. Serenity Farms reduceert de CO2 voetafdruk ten opzichte van huidige aanvoerketens, en gebruikt hernieuwbare bronnen voor water en energievoorziening.

IKEA

Samen met IKEA Communications ontwikkelt Except intuitieve dynamische dashboards, management tools voor nauwere samenwerking in een van de IKEA productieketens. Resultaat hier is een wereldwijd duurzamer catalogus productieproces (papier en print industrie). Voorbeeld van impact in 2016; 26% CO2 emissie reductie en 35% minder waterverbruik.

Strategieontwikkeling bij GWW tenders

Innovatiesessie genereerde 12 nieuwe inzichten voor het behalen van duurzaamheid doelen van de gemeente Utrecht. Variërend van een materialenbank en educatietraject tot inzet van industrieel erfgoed en rapportage volgens de VN Sustainable Development Goals. Bij deze inschrijving (sloop van een deel van het projectgebied Catharijnesingel) is Except door KWS-Infra en tenderbureau GAIM gevraagd haar expertise in te brengen.

LC Packaging

"Waar staan wij momenteel met onze prestaties?" was de vraag waarmee LC Packaging bij Except aanklopte. We onderzochten de CO2 footprint nul-lijn van haar mainstream product, de Flexible Intermediate Bulk Container (FIBC) en de positieve impact van hergebruik. Op bedrijfsniveau voerden we volgens het internationale GHG Protocol onderzoek uit naar haar energie en waterverbruik, afvalproductie en emissie van CO2. Dat laatste eerst voor het jaar 2016, later herhaald voor het jaar 2018.

Masterclass

Samen met Innergie ontwikkelt HOE-Advies de Masterclass de "Binnenkant van Duurzaamheid". Deze legt met concrete instrumenten een fundamentele verbinding tussen persoonlijke en organisatorische ambities. Het natuurlijke gedrag van uw mensen wordt expliciet gemaakt en ingezet als bron van hernieuwbare energie bij het opstellen, uitvoeren en vieren van uw duurzaamheid agenda.

Circle of Trust

HOE-Advies faciliteert de Brabantse "Circle of Trust". Samen sneller duurzame ambities waarmaken, voor en door het MKB. Samen met gelijkgestemden werken we daarin effectief aan het uitvoeren van duurzame agenda's van deelnemers. Concreet en pragmatisch aan de slag met het verbeteren van bedrijfscontinuïteit.

Lees over meer projecten

Waarbij is HOE-Advies betrokken?
HOE-Advies
Seminarieweg 19A
4854PA Bavel

E-mail: tim@hoe-advies.nl
Mobiel: 06-13745737
BTW: 1396 7295 3B01
Kvk: 2016 7818
IBAN: NL35 FVLB 0226 2476 19 (BIC: FVLBNL22)